LS traktor z kardanom in dvižno hidravliko

Prednji kardan

Aignerjevi prednji kardanski pogoni so posebej prilagojeni posameznemu traktorju. Prenos polne moči motorja je za nas pomemben prav tako, kot optimalno povezovanje naše kardanske gredi na ustrezen model traktorja!

Poleg tega verjamemo, da je dolga življenjska doba naših kardanskih pogonov zelo pomembna. Skozi dolgoletne izkušnje v proizvodnji in doslednem razvoju, so Aigner prednji kardanski pogoni skoraj brez vzdrževanja!

Hidravlična sprednja pogonska sklopka se vklopi s pritiskom na gumb. Uporabljata se stožčasta sklopka in večkratna diskasta sklopka, ki deluje v oljni kopeli. Nastavljiv dušilni ventil omogoča počasen in izjemno nežen zagon sprednjih naprav, brez sunkov.

Serija MT7

Prednja dvižna hidravlika: dvižna sila 30 kN

Prednji kardanski pogon: 1000 vrt/min (vrtenje v smeri urinega kazalca)

Serija MT5

Prednja dvižna hidravlika: dvižna sila 24 kN

Prednji kardanski pogon: 1000 vrt/min (vrtenje v smeri urinega kazalca)

O PODJETJU AIGNER

Od leta 1981 razvijajo, proizvajajo in prodajajo prednje hidravlične sisteme in sisteme prednjih kardanskih pogonov. Njihovi sprednji sistemi so od takrat v praksi že večkrat dokazali svojo zanesljivost, tudi v ekstremnih pogojih. Zaradi svoje izjemno robustne konstrukcije, skupaj z dobro razvito tehnologijo, obvladujejo tudi težko opremo in dolge delovne ure brez težav!

Posebej so prilagojeni in oblikovani tako, da se lahko povežejo z ustreznim modelom traktorja.

Glede na velikost traktorja je mogoče dobaviti sprednje priključne naprave z dvižno silo 15 kN (1,5 t) do 65 kN (6,5 t).

Dvižne roke so standardno opremljene z Walterscheid kljukami (razen oprema za ozkotirne traktorje).

S preprostim prestavljanjem 2 zatičev se lahko standardno ravnotežje nihala zaklene, spodnje povezave pa se lahko popolnoma zložijo ali odstranijo.

Zaradi diagonalne razporeditve središča vrtenja se dvižne roke nagibajo navznoter diagonalno. Pri tem ostaneta v celoti ohranjena kot krmiljenja in nihanje prednje osi. To je zelo koristno pri kombinaciji prednje hidravlike in čelnega nakladača!

Prav posebno pozornost pri izdelavi opreme namenijo ohranjevanju oddaljenosti traktorja od tal.

Držalo za zgornjo povezavo in vlečno kljuko je standardno na vseh sprednjih sistemih. Sodoben dizajn zaokrožuje videz naših prednjih hidravličnih dvigal. Priročna standardna oprema se lahko dodatno dopolni z različnimi možnostmi.